De juiste babykleding is een belangrijk onderdeel van de verzorging van een baby. Er zijn echter een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen en wassen van babykleding. Hieronder bespreken we de meest belangrijke dingen om in gedachten te houden. Lees dus zeker door!

Er komt veel kijken bij het krijgen van een baby. Naast de babykamer, luiers en voeding moet je ook nadenken over babykleding. Waar moet je rekening mee houden met het kopen van babykleding? En hoe moet je babykleding schoonmaken? We zetten het voor je op een rij.

Babykleding kopen

Als ouder wil je het beste voor je baby. Het kiezen van de juiste babykleding is een belangrijke stap in de verzorging van je kind. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste babykleding voor je kind.

Kwaliteit en materiaal

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van babykleding zijn de kwaliteit en het materiaal. Kies voor kleding gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen. Ook is het belangrijk om te kijken of de stof en de naden niet te strak zitten. Je wilt niet dat je baby ongemakkelijk zit in zijn of haar kleding. Baby’s hebben een gevoelige huid, dus het is belangrijk om kleding te kiezen die zacht en ademend is. Katoen is een goede keuze omdat het zacht, ademend en hypoallergeen is.

De maat

Het is ook belangrijk om te weten dat babykleding verschillende maten heeft. De meeste kleding is verkrijgbaar in maat 0 tot 12 maanden. Als je baby groter wordt, krijgt hij of zij de maat 18 tot 24 maanden. Controleer dit altijd als je kleding koopt, zodat je de juiste maat kiest. Baby’s groeien snel, dus het is belangrijk om kleding te kopen die een beetje ruim is zodat de baby erin kan groeien. Het is ook belangrijk om te kiezen voor kleding die gemakkelijk aan en uit te trekken is, zodat het veranderen van de baby’s luier eenvoudig is.

Afwerking

Ten slotte is het belangrijk om te controleren of de kleding goed is afgewerkt. Kijk of er geen losse knopen, losse draden of andere defecten zijn. Als je kleding met kleine stukjes stof koopt, moet je ook kijken of ze goed zijn genaaid, zodat je baby zich er niet aan kan bezeren. 

Babykleding wassen

Het is ook belangrijk om te weten hoe je de kleding correct wast. Kies een mild wasprogramma worden gewassen, zonder sterk wasmiddel. Het is ook belangrijk om babykleding apart te wassen van andere kleding, om te voorkomen dat er kleuren afgeven of irritatie ontstaat. De meeste babykleding kun je het beste op lage temperatuur in de wasdroger stoppen, maar er zijn ook kledingstukken die je beter op een wasrek kunt laten drogen. 

Controleer altijd het label op het kledingstuk om te weten hoe het gewassen moet worden. Het is het benadrukken waard om een mild, neutraal wasmiddel te kiezen. De babyhuid is nog erg gevoelig en dus kwetsbaar voor irritatie door sterkere wasmiddelen.

Dit ga je ook leuk vinden

Comments are closed.