Als je je eerste kindje verwacht is het vaak lastig om te bepalen welke babykleertjes je nu precies nodig hebt. Je wilt je kindje natuurlijk zo goed mogelijk verzorgen en je wilt niet te veel of te weinig kopen. Maar wat heb je nu precies nodig? In dit artikel geven we je een overzicht van de basis-babykleertjes die je in huis moet hebben.

Als je voor het eerst een baby krijgt, kan het moeilijk zijn om te bedenken wat je allemaal nodig hebt. Babykleertjes zijn een van de eerste- en meest belangrijke dingen die je moet kopen. Daarom is het belangrijk om te begrijpen welke babykleertjes je nodig hebt.

Onderkleding

Als eerste heb je onderkleding nodig. Deze bestaat uit luiers, luierbroekjes, rompertjes en sokjes. Zorg voor goede kwaliteit, want de huid van je baby is erg gevoelig. Koop luiers en luierbroekjes in verschillende maten, want je baby groeit natuurlijk snel. Koop ook een aantal rompertjes in verschillende maten, vooral de lange mouw- en de korte mouwvarianten. Voor de sokjes kun je het beste kiezen voor een aantal niet-slippende exemplaren, omdat je baby nog niet kan lopen.

Tops

Vervolgens heb je kledingstukken nodig die je baby boven de luier draagt. Denk hierbij aan shirts, truitjes, broeken, jasjes en mutsjes. Voor de shirts en truitjes zijn er verschillende materialen, zoals katoen, wol en fleece. Kies vooral voor katoen, want dit is zacht en ademend. Voor de broeken en jasjes kun je het beste kiezen voor katoen, want dit is stevig. Vergeet ook de mutsjes niet, want deze helpen bij het behouden van de lichaamstemperatuur van je baby.

Extra’s

Tot slot heb je ook kledingstukken nodig voor als je baby ouder wordt. Denk hierbij aan jurkjes, jasjes, broeken, truien en schoentjes. Voor de jurkjes en jasjes kun je het beste kiezen voor katoen, want dit is makkelijk om te wassen en te strijken. Voor de broeken en truien kun je kiezen voor stevige materialen, zoals wol en fleece. Vergeet ook de schoentjes niet, want deze zorgen ervoor dat je baby zijn/haar voeten warm houdt.

Verschillende maten

Het is handig om een aantal van deze kledingstukken in verschillende maten te kopen, zodat je altijd wat hebt als je baby groeit. Kies vooral voor kledingstukken die makkelijk te wassen en te strijken zijn, want je baby is niet alleen gevoelig voor materialen, maar ook voor schoonheid. Neem ook de tijd om de kwaliteit van de kledingstukken te controleren, want goede kwaliteit is belangrijk voor het comfort van je baby. Koop ook een goede luieremmer met luierzakken waar je vieze luiers in kunt opbergen.

Als je deze tips volgt, heb je al snel een goed assortiment babykleertjes dat je baby comfortabel en stijlvol kleedt. Zo kun je zonder zorgen genieten van de komst van je kleine bundeltje liefde.

Dit ga je ook leuk vinden

Comments are closed.