Als je met jonge kinderen op stedentrip gaat, wil je dat deze zo leuk mogelijk is. Er zijn vele steden in Europa waar je met kinderen een geweldige tijd kunt hebben. Of je nu een gezellige stad zoekt om te verkennen, of een stad met leuke attracties, voor ieder wat wils. Wij hebben een lijst samengesteld van de leukste steden om met jonge kinderen te bezoeken binnen Europa. 

Londen

De eerste stad op onze lijst is Londen. Londen is een stad met veel attracties voor zowel kinderen als volwassenen. Er zijn vele musea zoals het Natural History Museum, leuke parken zoals Hyde Park en vele populaire bezienswaardigheden zoals de Big Ben en de Tower of London. Londen heeft ook verschillende leuke themaparken, waaronder Madame Tussauds, The London Dungeon en SEA LIFE London Aquarium.

Parijs

De tweede stad op onze lijst is Parijs. Parijs heeft veel leuke attracties voor kinderen, zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame en de Arc de Triomphe. Voor kinderen is er het Jardin du Luxembourg, een prachtig park, en de Jardin des Plantes, een botanische tuin. Er zijn ook verschillende pretparken, waaronder Disneyland Paris, een van de meest populaire attracties in de stad en binnen Europa.

Barcelona 

De volgende stad is Barcelona. Barcelona heeft veel te bieden voor kinderen, zoals het Park Güell, het Aquarium van Barcelona en het CosmoCaixa, een wetenschapsmuseum. Er zijn ook verschillende pretparken, waaronder PortAventura, een populair attractiepark.

Berlijn

Voor de volgende stad richten we ons op onze oosterburen. Berlijn is een stad vol met historie, maar er zijn ook veel leuke attracties voor kinderen zoals het Legoland Discovery Centre, het Madame Tussauds, het Aquadom en het Tierpark Berlin. Er zijn ook verschillende pretparken, waaronder het Filmpark Babelsberg.

Madrid

De vijfde stad op onze lijst is Madrid. Madrid is een stad met veel culturele en historische bezienswaardigheden, zoals het Prado, het Reina Sofía Museum en het Palacio Real. Er zijn ook veel leuke attracties voor kinderen, zoals het Parque de Atracciones, een attractiepark, en het Faunia, een dierentuin. 

Rome

De zesde stad op onze lijst is Rome. Rome is een stad met veel historische bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, het Pantheon en de Trevi-fontein. Er zijn ook een aantal leuke attracties voor kinderen, zoals het Bioparco, een dierentuin, en het Zoomarine, een waterpark. 

Amsterdam

De laatste stad in deze lijst is Amsterdam. Amsterdam is een geweldige stad om te verkennen, met vele historische bezienswaardigheden en musea. Er zijn ook verschillende leuke attracties voor kinderen, zoals Nemo, een wetenschapsmuseum en Artis.

In al deze steden zullen kinderen een geweldige tijd ervaren. Elk stad heeft zijn eigen unieke attracties en bezienswaardigheden die kinderen zullen vermaken. Of je nu een stad zoekt om te verkennen of een stad met leuke attracties, deze steden hebben het allemaal.

Dit ga je ook leuk vinden

Comments are closed.